Je hebt een leuke dame ontmoet en bent al een tijdje aan het appen met elkaar. Tijd voor de eerste date! Je hebt maar 1 keer om verpletterende eerste indruk te maken. En die eerste indruk blijkt vaak een stuk belangrijker dan we denken. Ga goed voorbereid op date en maak je kans op een tweede date een stuk groter met deze 7 cruciale eerste date tips!

Hoe knap je ook bent, hoe vaak je ook dates hebt, bijna iedereen is altijd wel een klein beetje zenuwachtig voor een eerste date. Zeker als diegene je écht leuk lijkt. Dus no worries. Zet onderweg naar je date je favo muziek lekker aan of neem vooraf een drankje. Zorg er gewoon voor dat je in een goede mood bent en zin hebt in de date.

Tip 1. Cheers
Een drankje drinken lijkt saai en afgezaagd, maar voor een eerste date is het perfect. Of dit drankje nou in een kroeg, bij een bandje of in een park is, dat maakt niet uit. Het is gewoon easy going en gemakkelijk om elkaar te leren kennen. Ga vooral niet uit eten!! Dat duurt veel te lang en kan veel te ongemakkelijk worden. Er zijn trouwens ook dames die graag op eetdates gaan en zich graag laten trakteren maar verder totaal geen interesse in je hebben. Zonde van je geld ook.

Tip 2. Kom op tijd
Wellicht een open deur, maar ik hoor en lees nog vaak genoeg dat er dates zijn die niet op tijd komen. Dit is echt not done! Het komt asociaal en ongeïnteresseerd over. Als je vaak te laat bent en moeite hebt met op tijd komen, ga dan iets eerder weg. Als je te vroeg bent, kun je altijd nog even een rondje lopen buiten of alvast een leuke plek uitzoeken waar je gaat afspreken.

Tip 3. Stop wanneer het leuk is
Laat daarnaast de eerste date ook niet te lang duren, ook al is het tijdens de date nog zo leuk. Soms kan een date te lang duren waardoor het op een soort dood punt komt. Je kunt veel beter even 2 uurtjes wat drinken en daarna naar huis gaan. Een eerste date moet je zien als een korte kennismaking. Je kent elkaar totaal niet en je neemt bewust en onbewust veel informatie van de ander in je op. Dit moet jij maar ook de dame daarna nog verwerken. Als het super leuk is, is het alleen maar beter om de date te stoppen en niet nog langer door te willen gaan. Je verlangt dan namelijk naar meer en zal zien dat er meer spanning is dan wanneer je op zo’n dood moment eindigt!

Tip 4. Too much
Ga niet pushen als je date eerder naar huis wilt dan jij. Dat een dame na een paar uur naar huis wilt, zegt niks over de date of hoe leuk ze jou vindt. Ik had bijvoorbeeld zelf een keer een hele leuke date, maar ik vind een paar uurtjes altijd wel genoeg voor een eerste date. Ik ben dan moe van alle indrukken en wil naar huis. In dit geval had ik zeker nog een tweede date gewild, alleen hij bleef me maar vragen om langer te blijven en probeerde me over te halen langer de stad in te gaan want ja het was toch vrijdag? Zo werkt het niet helemaal. Respecteer het wanneer een dame naar huis wilt, wens haar welterusten en bedank haar voor de leuke date. That’s all!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *